teisipäev, 30. detsember 2014

Lahkuvale aastale mõeldes


Mõtiskledes peagi lõppeva aasta üle, võib öelda, et 2014. aasta on Haaberstis olnud tegude- ja tulemusterohke. Nii palju teeremonte kui 2014. aastal, pole ühelgi eelneval aastal Haaberstis tehtud. Valmis sai Haabersti ristmiku rekonstrueerimise I etapp ehk Ehitajate tee laiendus. Rekonstrueerimistööde raames ehitati Ehitajate tee ümber 2+2 sõidurajaga teeks. Ehitustööde maksumus oli 2,9 miljonit eurot, millest Maxima Eesti OÜ finantseeris tehtud töid 1,1 miljoni euro ulatuses. Kevadel alustati Väike-Õismäel kvartalisiseste teede taastusremondiga, mille käigus said uue katte Õismäe elanike jaoks olulised teelõigud. Rekonstrueeritud sai esimene etapp Õismäe tee välisringi remondist ning ka Õismäe tee 2–10 ja 136–150 majade esine. Hilissügisel sai uue katte Kakumäe tee Vabaõhumuuseumi teest kuni Merihärja tänavani, kus uuendati sõidutee asfaltkate ning reguleeriti olemasolevate sademevee ärajuhtimise restkaevude kõrgust. Korrastati ka Landi tänava ja Kakumäe tee ristmikul ühistranspordi tagasipöördeala asfaltkate.

Tulles vastu elanike soovile, rajasime suvel ümber Õismäe tiigi virgestus elementidega varustatud terviseraja. Sellega soovisime täiendada linnaosa elanike jaoks elukeskkonda, kus on võimalik igal inimesel aktiivselt liikuda ja tegelda tervisespordiga, seda just oma kodukohas.

Õismäel asuv liiklusväljak sai uue värvikatte ja välja vahetati liiklusmärgid. Liikluslinnaku eesmärk on aidata kaasa liikluskasvatuse järjepidevusele Haabersti linnaosas, et paraneks liikluskultuur ja väheneks lastega juhtunud liiklusõnnetuste arv.

Uue näo ja hingamise sai sel aastal ka Haabersti Noortekeskus. Värske värvikihi said kõik esimese korruse ruumid ja välisfassaad. Renoveerimistööde planeerimisel arvestati noorte soove ja ettepanekuid ning võib öelda, et maja külastanud noored on tulemusega väga rahul.

Tallinnas on kahjuks mitu koolimaja, mis on aastaid tühjalt seisnud, amortiseerunud ja risustavad linnapilti. Oktoobri lõpus eraldas Tallinna Linnavalitsus meile endise koolihoone Õismäe tee 130 lammutamisprojekti tellimiseks 3000 eurot. Süütamiste ja vandaalitsemiste tagajärjel on muutunud endine koolihoone ohtlikuks nii objektil ebaseaduslikult viibivatele isikutele kui ka päästjatele ja politseinikele. Käesolevaks ajaks on selge, et hoonet ei ole võimalik mõistlike kuludega renoveerida. Tulekahjud ning kustutusvesi on hoone konstruktsioone kahjustanud ning otstarbekas on hoone lammutada. Mina isiklikult loodan, et see amortiseerinud hoone saab järgmise aasta jooksul lammutatud.

Mida toob uus aasta? 2015. aastal renoveeritakse Järveotsa tee 33 asuv endine Õismäe Kooli hoone ning sinna rajatakse lasteaed, sellega lisandub Haabersti linnaossa juurde 220 lasteaiakohta. Samuti alustatakse lasteaia projekteerimist Kakumäele Veerise tänavale.

Endise koolihoone lammutamine ning uute lasteaedade rajamine saab 2015. aastal olema minu kui linnaosa vanema prioriteet.

Hoidkem üksteist ja oma lähedasi!

Edukat uut aastat!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar